pridané 04.Jan, 2011 |
autor kralb |
videné 164

Súhlas, toto naozaj potrebuje viac

Lord Alex - každý potrebuje ... VIAC! (2009)

V kategórií: RECENZIE

Po viacerých demách a prvom štúdiovom albume “Televízna rodina” z roku 2006 vydáva bratislavská, históriou miestami veľmi sporadicky fungujúca formácia LORD ALEX ďalší CD album s názvom “každý potrebuje … VIAC!”. Album vyšiel ešte v septembri 2009, čo ale vôbec neprekáža tomu, aby sme sa naňho pozreli dnes.

Súhlas, toto naozaj potrebuje viac

V prvom rade treba povedať, že toto dielko je vydané v naozaj veľmi peknom digipacku, ktorý okrem iného obsahuje aj kompletné texty. Grafické i materiálne spracovanie teda dosahuje toho najvyššieho štandardu.
So samotnou obsahovou stránkou to už však také dokonalé nie je. Na albume sa nachádza 14, celkom vyrovnaných skladieb. Žiadna nejak extra nevytŕča medzi ostatné, či už smerom hore alebo naopak. V podstate sa dá povedať, že takmer všetky veci sa nesú vo veľmi podobnom duchu jednoduchého punk-rocku. Štýlovo vybočuje jedine skladba “Ľudia vravia”, ktorá má veľký hitový potenciál, žánrovo však spadá do popových vôd :)
Textovo sa na doske podieľal viacmenej spevák Veslo, ktorý si svoju prácu odviedol celkom slušne – kritika aktuálnych nedostatkov doby z osobitého pohľadu autora je to, o čom budete pri počúvani „informovaní“.
Album bol nahrávaný v bratislavskom LavaSound Studios, ktoré to zvukovo zvládlo na úrovni. Mne osobne trošku chýba väčšia rozmanitosť gitár; keďže zostava Lord Alex obsahuje gitaristov dvoch, škoda to nevyužiť naplno.

Ak to zhrnieme, počin “každý potrebuje … VIAC!” má jednu zásadnú vadu – a síce to, že je málo zaujímavý. Pesničkám chýba väčší náboj, ktorý by dal poslucháčovi poriadnu facku. Každopádne je to ale kvalitne odvedená práca, s ktorou by mala byť určite najviac spokojná samotná kapela. Moja osobná spokojnosť sa však pohybuje “len” na stupni 5 z 10. Tu by som parafrázoval samotných hudobníkov – každý potrebuje viac, a tento album nie je výnimkou …

Táto recenzia bola pôvodne uverejnená na PUNKGEN.sk pod názvom LORD ALEX - KAŽDÝ POTREBUJE .. VIAC! CD

Názovkaždý potrebuje ... VIAC!
KapelaLord Alex
Dátum vydaniaSept. 15, 2009
LabelDIY
Počet skladieb14
Booklet coverPozri cover
Album onlinePočúvaj album

Najčítanejšie v kategórií: RECENZIA

  1. Keith Flint by sa v hrobe neobracal
  2. Punk je viac ako len hudba alebo slovenský "Against the Grain"
  3. Trochu hmlistý ale stále klasika