pridané 24.Feb, 2011 |
autor kralb |
videné 143

Punk neznamená špatný zvuk ...

Čeruv Punk, Do řady, Šanov 1 - 3v1 (2010)

V kategórií: RECENZIE

Začiatkom septembra vyšlo u PHR zaujímavé spojenie troch “old punx” kapiel českej scény v podobe SPLIT CD s názvom “3v1”. Kapely ČERTUV PUNK, DO ŘADY! a ŠANOV 1 sa v punkových vodách  pohybujú už skutočne nejaký ten čas, a tak tento počin poteší zaiste nejedného fanúšika undergroundovej scény.

Punk neznamená špatný zvuk ...

CD vyšlo v klasickom prevedení s jednoduchým, ale veľmi pekne graficky spracovaným bookletom; obsahuje klasicky texty, info atď. a samotné CD je samozrejme v lisovanej podobe.

Na tomto albume nájdeme od každej zmienenej bandy 4 kúsky, každá má dve vlastné veci plus po jednom covery od svojich kolegov. Pravdupovediac z popisu na zadnej strane albumu, kde je zoznam trackov, som bol chvíľu trocha zmätený a nevedel som presne kto, čo a od koho hraje , ale pri trocha lepšom nažhavení mozgových závitov vám to nakoniec určite doklapne.

Záčina sa songami z „ešusu“ ČERTOV, nasledujú 4 songy DO ŘADY! a na záver kapely čarujú v kuchyni ŠANOV1.

ČERTUV PUNK je kapela hrajúca od roku 1988 a prináša na tento split svoje veci „Děkujeme že jste svině“ a „Politický pletky“. Hudobne nič prevratné, jednoduchý „trojakordový punk“, texty nasrané.  Ako covery si vybrali skladby „Nikomu nic“ od Do Řady! a „Hajzl“ od šanovákov. Bohužiaľ musím povedať, že príspevky od týchto pánov sú poznačené dosť nízkou kvalitou zvuku a či už je to punk či nie, je to len a len na škodu veci.

Teplická kapela DO ŘADY!, ktorá odštartovala svoju dráhu už v roku 1987 sa tu prezentuje úž omnoho lepšou nahrávkou a zároveň aj značne vyspelejším hudobníckym prejavom. Pôvodné skladby „řadákov“ „Spadnul“ a „Veliký kulový“ jednoznačne radím za to najlepšie, čo na tomto dielku nájdeme! Kapela ďalej zcoverovala skladby „Stupid Army Dream“ (Čertuv Punk) a Ať (Šanov1), ktoré podala vynikajúco!

Poslednými účinkujúcimi sú páni, ktorí svoju kapelu, ako je známe, nazvali podľa sídkliska, kde vyrastali, a taktiež svoj vznik datujú na rok 1987. ŠANOV 1 nadeľuje vlastné skladby v podobe „Protože nás to baví“ a „Bombofon“. Táto banda má jednoznačne najtvrdší prejav, a ten preniesla aj do skladieb „Politika“ od Čertovho Punku a „Mořem plout“ od Do Řady!. Ani tu však nedočkáme výrazne kvalitnejšieho zvuku, a v spojení so šanováckym „uvrieskaným“ prejvaom to tiež nie je zrovna najšťastnejšia kombinácia.

Toto sympatické dielko síce nespľňa štandardy náčočnejšieho poslucháča, ale určite je príjemným obohatením ponuky tohtoročných noviniek na českej scéne. Ak máte tieto tri kapelky v obľube, nemali by ste toto splitko minúť. Ak ste však naladení na technickejší punk, od ktorého očakávate aj určitý zvukový štandard, kľudne môžete túto záležitosť oželieť. Osobne hodnotím na 6,5 z 10, ale väčšinovú zásluhu ma na tom hlavne kapela Do Řady! ...

Táto recenzia bola pôvodne yverejnená na PUNKGEN.sk

Názov3v1
KapelaČeruv Punk, Do řady, Šanov 1
Dátum vydaniaAug. 20, 2010
LabelPHR
Počet skladieb12
Booklet coverPozri cover
Album onlinePočúvaj album

Najčítanejšie v kategórií: RECENZIA

  1. Keith Flint by sa v hrobe neobracal
  2. Punk je viac ako len hudba alebo slovenský "Against the Grain"
  3. Trochu hmlistý ale stále klasika