pridané 30.Dec, 2017 |
autor kralb |
videné 126

Vianky v Bardejove

Sargazmus, Výhrada Svedomia, Rock Cafe/Bardejov, 22/12/2017

V kategórií: REPORTY

Tento koncert bol zorganizovaný celkom narýchlo. Chlapci zo Sargazmu nás pozvali na predvianočnú palbu s názvom "Punkové Vianoce" k nim do Bardejova iba týždeň vopred. Nemáme to síce moc radi, ale keďže sme v Bardejove s VS ešte nehrali a navyše vieme, aké tam zvykne byť publikum, nemohli sme inak len s radosťou prijať. Z SN vyrážame v rámci kapely len ja a Stephan, ale pribaľujeme aj dvoch parťákov, z ktorých jeden je ochotný prijať rolu šoféra (dík Marek). Rolo sa k nám pripája v Prešove a svoje auto vyplnil dokonca až štyrmi ďalšími parťákmi! Jeden z nich bol tiež kupodivu ochotný šoférovať, a tak sa zrazu ocitáme komplet kapela v situácií, že každý môže na koncerte piť - a to sa nestáva často.

Vianky v Bardejove

Chvíľku blúdime po Bardejove, čo ale bolo spôsobené hlavne tým, že sme v zasnežených uličkách nezvládli niektoré strmejšie kopce. Do ROCK CAFÉ sa dá dostať iba tak, že jednoducho musíte porušiť zákony a tak hneď takto zkraja nabehnú mestskí mikulášovia a uštedria nám vianočné pokuty. Dík! Napriek tomu, že už je celkom pokročílá hodina, klub je v čase nášho príchodu ešte úplne prázdny. Onedlho ale prichádzajú sargazmisti a aj zvukár a ešte o niečo neskôr aj barmanka :D Navrhli sme našu stále populárnejšiu stratégiu losovania poradia kapiel, ale tentokrát sme mali menšie šťastie a ťaháme jednotku.

Kým sa rozloží naša skromnosť VÝHRADA SVEDOMIA, je už takmer 22:00. Ľudia sa postupne zhlukujú v sále, ktorá je síce rozmerovo celkom ideálna, ale akusticky kvôli vysokým kamenným stenám a stropu veľmi komplikovaná. Trošku som zatiaľ sklamaný z návštevnosti, ale ideme na to. Hneď po našom klasickom intre sme zaradili do programu nový song, ktorý tu má koncertnú premiéru, ale ani toto nám neprinieslo šťastie. Hneď na začiatku skladby mi praská struna. Mením si gitaru, ale celá tá situácia ma nejako rozhodila a tiahlo sa to so mnou celý koncert. Musím úprimne sebakriticky povedať, že z mojej strany to bol jeden z najhorších koncertných výkonov v živote. Ruky som mal ako drevené, nebol som schopný normálne zahrať jediné sólo, vypadávali mi texty a dokonca v jednom prípade aj komplet názov songu, odchádzal mi hlas a aj medzi skladbami som mal problém zo seba dostať súvislú vetu ... Našťastie, zachránili to aspoň Rolo a Stephan, ktorý si podľa svojich slov celý set užíval a hralo sa mu perfektne. Diváci sa ale celkom bavili, po pár skladbách sa rozbehla aj naozaj slušná tancovačka. Taktiež po koncerte sme dostávali pozitívnu spätnú väzbu, tak hádam v rámci toho zlého zostáva naozaj iba bolestivý pocit z môjho výkonu. Dokonca predávame aj zopár CD, napriek tomu, že všetkým vysvetľujem, že sú Vianoce a CD sú zdarma :)

Pomaly sa pripravuje SARGAZMUS. Bol som celkom zvedavý na ich set, keďže som túto kapelu ešte nevidel, ale počul som zopár vecí na nete. Aj keď si svoj zvuk vyladili celkom slušne, po pár veciach som zistil, že ten je omnoho zrozumiteľnejší z vedľajšej miestnosti, a tak som pendloval hore dole. Chlapci teda nesklamali. Jedna hitovka za druhou, mnoho skladieb má heslovité refrény a to je vždy dobre. Ani obecentstvo nenecháva na seba dlho čakať a strháva sa pekné peklo. Chlapi predvádzajú veľmi solídne vokály, ktoré ale možno trošku na škodu často nedajú vyniknúť hlavnému spevu. Rozhodne je táto kapelka ale veľmi pozitívne prekvapenie a už teraz sa celkom teším, keď im budeme akciu oplácať napríklad u nás vo Spišskej.

Akcia sa začala a tým pádom aj skončila poriadne neskoro, a tak neostávame moc dlho. Keďže mám dnes vynikajúci večer, okorenil som ho ešte stratou mobilu, keď som zalarmoval tak pol klubu. Hľadanie nakoniec vyústilo do rupsaku na chrbte, v ktorom sa, samozrejme, telefón po celý čas nachádzal. Dvakrát som ho predtým prezrel ... Čo už. Po zamrznutých cestách sa dostávame domov bezpečne okolo štvrtej ráno a výlet by som celkovo zhrnul tak, že Bardejov opäť nesklamal. Tešíme sa snáď niekedy nabudúce!

 

NázovPunk v Rock Cafe
KapelySargazmus, Výhrada Svedomia
DátumDec. 22, 2017
KlubRock Cafe
MestoBardejov
Návšteva100
Vstupné2,- EUR
PlagátOtvor plagát
UdalosťOtvor FB udalosť

Najčítanejšie v kategórií: REPORT

  1. Prečo sa nebavíte? | SPIŠ ROCK FEST 2023
  2. Čudesný pocit prenesenej trápnosti
  3. Vrchol uvedomelého undergroundu | Koncerty na garážach II. 2023