pridané 01.Apr, 2017 |
autor kralb |
videné 127

Punk v Rakwe

BLOODY MARY, ZATMENIE MYSLE, VÝHRADA SVEDOMIA, Rakwa Music Club/Rožňava, 31/03/2017

V kategórií: REPORTY

Najradšej píšem reporty na vlastné koncerty. Kvalitnej schizofrénie totiž nie je nikdy dosť. Zo Spišskej do Rožňavy je krutá cesta; o to viac, ak natrepete do maličkého Getzu dva gitarové aparáty, jeden basový, polovicu bicích, 4 gitary, nejaké tie stojany, 3 plné ruksaky a troch relatívne veľkých ľudí. Nuž čo, zažili sme aj horšie.

Punk v Rakwe

 V Rakwe som už párkrát hral, aj keď sa to ešte vtedy volalo inak. Celkom vymakaný klubík, zhruba presne podľa môjho gusta - ideálna veľkosť, rozloženie priestranstva a aj kultivované pódium pre kapely. Jediný problém sú strmé úzke dlhé schody. Človeku s plnými rukami aparátu, prípadne podguráženejšiemu návštevníkovi sa po nich ide dosť komplikovane. Neviem, či je to horšie smerom hore alebo dole. A neverím, že sa tam raz za čas dakto poriadne nezoseká.

Pri našom príchode o pol ôsmej je ešte miesto činu viacmenej prázdne, napriek tomu stretávame hneď zopár kamarátskych ksichtov. O deviatej je ale priestor z ničoho nič naplnený, ba priam až nečakane naozaj veľmi slušne! Dokonca prichádza aj revúcka posádka, z čoho som osobne nesmierne rád!

Onedlho na to otvárame večer my, teda VÝHRADA SVEDOMIA. Napriek tomu, že sa nehralo ideálne, keďže na pódiu bolo asi milión stupňov a napriek všemožnej snahe Csabu jaksi spevy z monitorov prosto nevysielali, odohrali sme (aspoň podľa vyjadrení divákov) celkom energický set. Musíme určite pochváliť aj rožňavské publikum, ktoré jednotlivé skladby odceňovalo potleskom, čo tiež nebýva všade zvykom. Navyše po vystúpení sme rozdali kopec CD, a niektorí nás dokonca volali na pivo a poldeci, takže sa to dá považovať za úspech :)

Ako druhí v poradí vystupujú domáci ZATMENIE MYSLE a je hneď jasné, kto je tu pánom. Z ich vystúpenia sálala pohoda a energia , a hľadisko sa veľmi rýchlo zmenilo na celkom slušný kolotoč. Rožnavské publikum dalo jasne najavo, kto je ich dnešný favorit, a je treba povedať, že zaslúžene. Jedna z najviac tvorivých kapiel na tejto scéne odohrala kvalitný koncert, ostatne ako vždy, keď ich mám možnosť vidieť.

Medzitým vykecávam a čo to popíjam s mojími drahými kamošmi z RA, niektorých som, ako sme zistili, nevidel až 4 roky, a tak máme o čom. Pre istotu som si s nimi dohodol rande hneď aj na budúci víkend! :)

Českú kapelu BLOODY MARY sme bohužiaľ stihli pozrieť už len na pár songov, keďže čas pokročil a potrebovali sme sa pratať. Pred koncertom sa nám hoši posťažovali, že ich sobotný koncert v Moldave bol zrušený, a nevedia teda, čo po tejto akcii, keďže cesta z Brna do RV na otočku je troška neekonomická, minimálne. Neviem prečo, ale české kapely tohto žánru sa mi po hudobnej stránke vždy zdajú také priamočiarejšie, čo potvrdzovali aj Bloody Mary. Z toho, čo som stihol vidieť im to šlapalo veľmi dobre, ešte viac rezkosti ako čo som stihol predtým napočúvať z nahrávok. Napriek tomu, že textovo to nie je úplne moja šálka kávy, chlapci sa nemajú rozhodne za čo hanbiť. Dúfam, že mi odpustia, že počas ich setu som musel priskočiť na pódium a zobrať si vak, ale možno si to hádam ani nevšimli :D

Všetky kapely (vrátane nás podľa dostupných vyjadrení) mali nakoniec veľmi solídny zvuk, takže pochvala aj pre zvukára večera Csabu za výbornú robotu.

      Keď som na začiatku spomínal, aké je ťažké tráviť cestu na koncert SN - RV s malým naloženým autom, tak to nebolo vlastne nič oproti tomu, aké to je cestou späť. Je to totiž rozdiel, keď auto nakladajú rozumne triezvi ľudia cez deň, oproti pripitým a vyčerpaným hudobníkom v tme po koncerte. Celú cestu som musel dávať bacha, aby mi v zákrutách činely neusekli kečku. Nevadí, o tretej ráno sme šťastne doma a - víkend môže začať :D

NázovPunková Noc v Rakwe
KapelyBLOODY MARY, ZATMENIE MYSLE, VÝHRADA SVEDOMIA
DátumMarch 31, 2017
KlubRakwa Music Club
MestoRožňava
Návšteva50
Vstupné1
PlagátOtvor plagát
UdalosťOtvor FB udalosť

Najčítanejšie v kategórií: REPORT

  1. Prečo sa nebavíte? | SPIŠ ROCK FEST 2023
  2. Vrchol uvedomelého undergroundu | Koncerty na garážach II. 2023
  3. Čudesný pocit prenesenej trápnosti