pridané 12.Oct, 2017 |
autor kralb |
videné 123

Hardcore pizza

Commodore64, Pivnica, Svině!, Pinocchio/Spišská Nová Ves, 06/10/2017

V kategórií: REPORTY

Piatoček + výplata. Moja najobľúbenejšia kombinácia. Navyše som si v Lidelu kúpil farbenú sprchovaciu hlavicu - normálne vydáva svetlo podľa toho, ako teplá voda tečie! No toto nemôžeš nemať brácho!

Hardcore pizza

Ale k veci. K večeru si už teda vykračujem ešte vylepšiť tento deň, a síce návštevou hardkórpunkového koncertíka v našom meste. Konečne nejaká akcia, na ktorej nehrám, prípadne ju neorganizujem. Čistý bezstresový relax. Za dlhé roky, čo sa obšmietam okolo scény v týchto končínách, sa v rámci metropoly Spiša už naozaj hralo kdekoľvek. Od garážov, cez seriózne punkové kluby, zajebané herne, nóbl kaviarničky až po opustené budovy či dokonca výklady. Ale pizzeria, tak to je u nás premiéra pánové! Je to jednoducho tak - kde sa objaví za barom Janka M., počítajte s tým, že skôr či neskôr sa podnik premení na undergroundové doupě :D V Spišskej žijem skoro celý život, ale uličkou, kde sa reštaurácia Pinocchio nachádza, idem skutočne prvý krát. (a ako som po príchode zistil, tento experience bol v tento večer veľmi rozšírený). A vzhľadom na vydarenú rekonštrukciu nočného osvetlenia nášho mesta si do poslednej chvíle nie som istý, či idem dobre, a či tam vôbec dorazím živý a zdravý.

Po nakoniec zdarnom príchode do podniku sa najprv obzerám, aké si pre nás prichystal priestory. Trošku ma zneisťujú holé steny a kompletne vykachličkovaná podlaha, ale inak rozmiestnením a veľkosťou to nie je úplne najhoršie. Kapely a aparát sa ešte len rozkladajú, takže je dostatok času na menšie osvieženie sa s parťákmi, ktorí tu už vysedávajú predo mnou. Po asi 20 minútovej dileme, či budem dnes večer pivo alebo pálenku (keďže ma stále trošku trápi choroba) si dávam pivo a pálenku. Na nejakých 10 pív a 10 poldeci má hádam človek po ťažkom dvojdňovom pracovnom týždni strávenom vysedávaním v kancly právo!

Ako prvá sa dnes nazvučila kapelka COMMODORE 64 z českých Strakoníc. Rozbehujú to v celkom šialenom tempe, ich veci ma celkom zaujali už aj z bandzone. Andrejovi čoby majstrovi zvuku, ktorý sa sem trieskal až zo Svitu, sa kupodivu podarilo vyčarovať vzľadom na dané podmienky celkom počávateľný humbukt. Je to borec. Jediný absolútne nezrozumiteľný ostáva spev, čo je spôsobené podmienkami + prejavom speváka tak pol na pol. Inak mu ale nemôžem ubrať celkom odvážne vystupovanie. Kapela to mala odbúchané skutočne co by dup. Úderné, dynamické, ľudia pokyvkávajúci hlavou, paráda. Škoda len, že netušíme, o čom to bolo (problém rozhodne nebol v "cudzom" jazyku, ak by to náhodou niekoho chcelo napadnúť).

V prestávke hľadám hajzle a presviedčam sa o nástrahách tohto podniku. Vkročím do dverí s nápisom WC, a namiesto pisoára na stene sa ocitám von na dvore medzi mačkami :D Skvelé, blúdime ďalej! :D

Druhá štartuje domáca – myslené slovenská – PIVNICA z Banskej Bystrice. Táto už celkom legendárna kapelka sa tu ocitá podľa vlastných slov po šiestich rokoch, a ja si ani za to hovado neviem spomenúť, kde sa ich predošlý koncert konal a kde som ja vtedy asi tak mohol byť, keďže tam určite nie (jedine teda že by som si to fakt nepamätal). Odkedy som túto bandu videl naposledy, opäť trošku pomenili zostavu. Spevák v tomto vystúpení je už ale o niečom inom. O dosť istejší prejav a zrozumiteľnejšie podanie. Pivnica má energiu a ľudia reagujú čím ďalej tým viac smerom k pozitívnu. Solídna nakladačka, nie je extra čo vytknúť a pre mňa tentokrát kapela večera.

V ďalšej pauze debatíme vonku, a uvedomujeme si, že zastrešená terasa s mini pódiom je ako stvorená na letné koncerty – snáď o rok. Rozoberáme dnešné osadenstvo. Vzhľadom na situáciu dorazilo celkom slušné množstvo ľudí, odhadom do 50 kúskov, čo je v rámci SN úspech. Tretinu tvorí stará garda, s ktorou sme zevlili na koncertoch už aj pred 15 rokmi, druhú pre mňa absolútne neznáme tváre (mladí alebo cezpoľní?) a zvyšok tak niečo medzi tým.

Ani sa nenazdáme a vo vnútri to už drtia české SVINĚ! – teda kapela s týmto názvom, aby si to niekto zle nevyložil, česi = bratři! :D Služobne najstaršia kapelka z tejto trojice si svoju show necháva nakoniec. A asi urobili dobre. Okrem ich opäť energickej show s celkom sympatickým spevákom sa pokročilejšiou hodinou viac podgurážený dav dostáva do varu, a počas setu tejto vodňanskej partie sa už strháva aj kvalitné kachličkovské pogo! Na druhý pokus. Prvý skončil skácaním sa k zemi hneď v prvej stotine pokusu :D Na tejto kapele je taktiež vidno, že už čosi majú odohrané, a tak ich koncert rozhodne patril rovnako k svetlej stránke akcie.

NázovSi Uřízni Motúze Amigo
KapelyCommodore64, Pivnica, Svině!
DátumOct. 6, 2017
KlubPinocchio
MestoSpišská Nová Ves
Návšteva50
Vstupné3-6
PlagátOtvor plagát
UdalosťOtvor FB udalosť

Najčítanejšie v kategórií: REPORT

  1. Prečo sa nebavíte? | SPIŠ ROCK FEST 2023
  2. Čudesný pocit prenesenej trápnosti
  3. Vrchol uvedomelého undergroundu | Koncerty na garážach II. 2023